TOHUMLAR UMUT OLSUN ETWINNING PROJESİ

TOHUMLAR UMUT OLSUN (LET THE SEEDS BE OUR HOPES)

Çamlıyurt İlkokulu İngilizce Öğretmenimiz Hamide ÇELEN, öğrencilerimiz ile birlikte "Tohumlar Umut Olsun" projesine proje ortağı olarak başladı.

MEB'in desteklemiş olduğu eTwinning platformunda bir araya gelen öğretmen ve öğrenciler, kuruculuğunu Hüseyin Avni Asal İlkokulu Atakum/SAMSUN öğretmeni Öznur EKMEKÇİ ve Şehit Adil Kabaklı İlkokulu öğretmeni Şahinbey/GAZİANTEP Gamze AKBULUT'un yaptığı "Tohumlar Umut Olsun (Let the Seeds Be Our Hopes) isimli projeye başladılar. Proje, Türkiye'nin 8 farklı ilinden 8 ve 4 farklı ülkeden (Yunanistan, Portekiz, İtalya ve Romanya) 4 öğretmenin katılımıyla başladı.

Çamlıyurt İlkokulu öğretmenimiz Hamide ÇELEN; "Geçtiğimiz süreçte Covid-19 salgını bizleri, okul ortamında gerçekleştirdiğimiz sosyal aktivitelerden alıkoymanın yanı sıra gerek ruhsal gerek fiziksel gerekse zihinsel yönden kısıtladı. Bu sürecin olumsuz sonuçlarını en hafif şekilde atlatmak, süreci verimli şekilde değerlendirebilmek ve çocukları doğal yaşamla buluşturmak için Çamlıyurt İlkokulu olarak "Tohumlar Umut Olsun" projesine katıldık. Böylece, çocukların iş birliği içinde çalışmayı, yardımlaşmayı, paylaşmayı, aynı zamanda karantina sürecinde olduğu gibi dezavantajları avantaja çevirebilmeyi öğrendiler. Proje sürecinde bunları gerçekleştirirken web 2.0 araçlarını aktif bir şekilde kullanmayı ihmal etmedik." dedi.

07-04-2022

Proje Hakkında:

Doğaya dönmek ve toprakla uğraşmak insanlar için en iyi terapi olarak bilinir. Covid-19 salgınının öğrenciler üzerindeki uzun vadeli etkilerine ilişkin sorunları göz önünde bulundurarak, öğrencilerimizin toprak ve doğa ile iç içe olmalarına olanak sağlamayı planlıyoruz. Bunları göz önünde bulundurarak projemizin amacı; öğrencilerimizin sosyal, duygusal, ruhsal, etik, fiziksel ve zihinsel yönden kendilerini geliştirebilecekleri bir ortam yaratmaktır.

Projemiz 2021-2022 Eğitim-Öğretim döneminde yürütülecektir. Öğretmenlerimize ve öğrencilerine projede başarılar dileriz.

Projenin Kurucuları:

·         Öznur EKMEKÇİ – Hüseyin Avni Asal İlkokulu, Atakum/SAMSUN

·         Gamze AKBULUT – Şehit Adil Kabaklı İlkokulu, Şahinbey/GAZİANTEP

Proje Ortakları:

·         Neslihan PEKSÖZ – Akhan Şehit Doğan Acar Ortaokulu, Pamukkale/DENİZLİ

·         Elif ATASOY – Ergani Yenişehir Anaokulu, Ergani/DİYARBAKIR

·         Gülşah GÜVERCİN – Yenişehir İlkokulu, Ortahisar/TRABZON

·         Hamide ÇELEN – Çamlıyurt İlkokulu, Yomra/TRABZON

·         Kübra BALTACI – Aksaklar İlkokulu, Yığılca/DÜZCE

·         Leyla GÖZTÜRK – Tepekum Anaokulu, Merkez/ADAPAZARI

·         Eleonora Parrinello – IC "Clara Levi" di Bonate Sotto – Madone, Bonate Sotto (Bg), İTALYA

·         Kerasia TEMBELI – 2 Νηπιαγωγείο Νέας Αγχιάλου, Νεα Αγχιαλοσ, YUNANİSTAN